I flere dager har jeg forsøkt å finne ut av en ting, men ender faktisk opp med å skrive dette uten å ha funnet svaret: Hvilken dato låser Drikkevannsoppsynet opp portene som stenger for all ferdsel tett på Maridalsvannet, Oslos største drikkevannskilde? Og hvorfor er det plutselig lov til å bevege seg så nærme at du til og med kan ta et bad dersom lave vanntemperaturer ikke stopper deg?
Det er strenge restriksjoner knyttet til ferdsel rundt Maridalsvannet. Disse skal bidra til å opprettholde en best mulig vannkvalitet og redusere faren for at råvannet forurenses med sykdomsfremkallende mikroorganismer eller giftige kjemikalier.
En høstdag langs Maridalsvannet
Men så er det nå en gang slik at på en gitt dato sent på høsten så åpnes portene, og du kan bevege deg fritt! Det hender jeg lufter hunden i området, og her en formiddag var jommen i meg porten åpnet. Det er en fantastisk fin tur å følge stiene som går helt nedtil vannet.
Når vinteren skikkelig får satt seg, er det også full aktivitet PÅ vannet. Det er et populært sted for kitere, langrennsløpere, hundeluftere og skøyteløpere. De setter spor på langs og på tvers av vannet hele vinteren. Disse aktivitetene rammes ikke av restriksjonene nevnt over.
En aktivitet som rammes av restriksjonene er fisking. Det er forbudt å fiske i Maridalsvannet. Byråd for miljø- og samferdsel i Oslo kommune, Jøran Kallmyr (FrP), innrømmer til ABC Nyheter at det nok ikke er selve fiskingen som er hovedproblemet. Hovedproblemet er at den mennesklige aktiviteten i og rundt vannet øker. Lars Lenth og Lars Nilssen er sterkt uenige i at dette er et problem, og de har noen gode poenger i sin sak Bak maskene.
Uansett: Folkens, portene er nå åpne. Ta Kjelsås-trikken til endestasjonen, spaser forbi det nye Oset vannrenseanlegg og følg stiene tett på Maridalsvannet. Men husk for all del å legge igjen sykdomsfremkallende mikroorganismer og giftige kjemikalier hjemme.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar