fredag 9. august 2013

Maridalsspillet 2013


Bildet er lånt fra www.maridalsspillet.no
For å følge opp et blogginnlegg om Maridalen som jeg hadde for et par dager siden, kommer her en liten påminnelse om årets Maridalsspill.

Maridalsspillet er et friluftsspill med ruinene av St. Margareta-kirken som scene og det idylliske Maridalsvannet som bakteppe.

Er du er ute og sykler i Maridalen i disse dager, kan du høre skuespillere rope ut replikkene sine. Det i seg selv er en fin opplevelse.

Maridalsspillet 2013 spilles fra 14. – 18. august. Det har fått navnet Kirkebyggeren. Spillet tar oss med tilbake til vikingtiden og året 1103. Magnus Berrføtt er konge. Noen vil bygge en kirke og tvinge en ny religion inn i Maridalen. Vil folket la seg kue?

Jeg har sett Maridalsspillet flere ganger tidligere, og det har vært like fint hver gang. Det hele starter med en gang du har parkert sykkel eller bil på Hønefoten. Derfra går du ned til kirkeruinene. Langs grusveien og stien er det satt opp tablåer som setter deg i riktig stemning og flere hundre år tilbake i tid. 

Hvert år er det mange som er involvert i spillet. I tillegg til skuespillerne og den ansvarlige staben, stiller fler enn 100 frivillige opp for å gjøre spillet til en opplevelse du sent vil glemme.

Ingen grunn til å gå glipp av et stykke Oslohistorie i fantastiske omgivelser.

Ingen kommentarer: