lørdag 16. mars 2013

Slo en 11 år gammel rekord

Dag 3 av Vindelälvsdraget er over, og Wilma gjør det bra. Team Nonstop Dogwear leder suverent. I dag har laget gått 115 km fordelt på 15 etapper. I går var det 108 km fordelt på 8 etapper, og på dag 1 ble det gått 91 km fordelt på 8 etapper. Nå er det bare en dag igjen, og Team NonStop leder med ca 12 minutter. Det har vært kaldt med temperaturer ned mot -30 grader.

Etter dag 1 lå Team Nonstop på tredje plass, 2,14 minutter etter lederlaget Hot Dogs. På dag 2 gjennomførte Team Nonstop 108 km i rekordfart. De slo en rekord som har holdt seg helt siden 2004. Dermed leder de. De kom i mål på tiden 3 timer 43 minutter og 16 sekunder. Den gamle rekorden var på 3 timer 45 minutter og 56 sekunder. Den 11 år gamle rekorden ble altså slått med 2 minutter og 40 sekunder. Den kalde snøen gir ikke akkurat et raskt føre, så dette kan sies å være en stor bragd.

På dag 2 kjørte Wilma med Micke Petterson fra Sverige. Micke er en dreven hundekjører: 2 x Verdensmester, 1 x Europamester og 5 x Svenskmester. Han er også eier av Wilmas far, bror og nevø. Ozzy er faren. Dexter er broren og Zorro er nevøen. Alle er de riktig så flinke til å løpe. Ozzy er 8 år nå og pensjonert. Det er lav pensjonsalder i hundesporten. Men han får være med likevel som maskot. Alltid fint å ha med en erfaren kar på tur. Zorro er en valp og konkurrere ikke ennå. Men det skal han snart gjøre.

Her finner du mange fine bilder fra Vindelälvsdraget. Mye fart. Mye gøy. For store, små, gamle og unge.

I morgen får vi vite om 12 minutters ledelse i dag holder til seier. I så fall vinner Team Nonstop Dogwear for andre året på rad.

Ingen kommentarer: