søndag 10. mars 2013

Glade Wilma drar til Nord-Sverige

For mens de tøffe Huskyene nå er i full gang med Finnmarksløpet er det en gjeng med Vorsthehunder som stikker til Nord-Sverige i begynnelsen av uka for å gjennomføre en 40 mil over 4 dager stafett – Vindelälvsdraget. For 26. året på rad arrangeres denne stafetten som er verdens største trekkhundstafett. Selv om Vorsthe er en av de vanligste rasene i dette løpet, er det også andre raser som er med. I 1995 kunne de skryte av hele 39 ulike raser som var representert i konkurransen.

Under konkurransedagene er det folkefest langs Vindelälven, som er Sveriges største sideelv, og masse aktivitet gjør dette til en stor happening for lokalsamfunnet. Konkurransen ble arrangert for første gang i 1988, da med 23 startende lag. I dag stiller 30-40 lag på startstreken, både svenske og utenlandske. Etappene varierer fra 6 – 25 km.

Wilma skal blant annet trekke sammen med sin søster Pippi. De skal gå for Team Non Stop Dogwear, og Kent Birkeland skal kjøre dem. I fjor vant Team Non Stop gull. De går selvfølgelig for gull i år også. Det blir spennende å følge med!

Ingen kommentarer: