onsdag 25. januar 2012

Will it blend – bedrifters bruk av video

I dag var jeg på et frokostmøte om digital multikanal-markedsføring i regi av Making Waves. Dette er et spennende og høyst aktuelt tema grunnet flere ting. Det har blitt mange flater for bedrifter å forholde seg til når det gjelder å synliggjøre sin merkevare. Mange bedrifter er små, og har ikke store markeds- og kommunikasjonsavdelinger som kan ivareta innholdsproduksjon, oppfølging og respons i alle kanaler. Derfor er det flere og flere som stiller seg spørsmålet om hvor skal vi være synlig og hva skal vi være synlig med? Det er ikke enkelt å svare presist på dette. Det mest presise blir vel noe i denne retning: Du må være der forbrukerne dine er, og du må møte dem med det de ønsker seg. Hvor er nå disse forbrukerne nå til dags? De er foran PCen, de kjører kollektivt med telefon, de er på kjøkkenet med iPad. Det er en overveldende informasjonsstrøm som treffer oss alle hver dag hele tiden, og vi blir nødt til å sile. På mange måter har konteksten et produkt settes inn i blitt viktigere enn selve innholdet for i det hele tatt å klare å nå frem.

En ting som er i ferd med å bre seg ut, er bruken av video. Flere og flere bedrifter tar videokanalen i bruk for å tilføre sine produkter og/eller tjenester en verdi. Paul Chaffey skriver blant annet om dette på sin blogg, og er også med i et videoklipp om dette temaet.

Norske bedrifter er i ferd med å få opp øynene for videobruk, men det finnes andre som ligger langt foran. Et eksempel som er verdt å ta en titt på er Blendtec sin måte å bruke video på. Blendtec er et firma som selger overprisede blendere helt uten problem, og her ligger kanskje noe av forklaringen: Blendtec har bestemt seg for å kjøre et konsept som de kaller ”Will i blend?” der de tester ut om blenderen kan knuse både det ene og det andre til småbiter. De putter ting i blenderen som andre aldri kunne ha drømt om. I dette klippet er det en iPad som får gjennomgå. Og timingen er god. For bare en uke etter at iPad ble lansert, og mange Apple-fans fortsatt sto på venteliste for å få vidunderet mellom fingrene, drepte Blendtec likeså godt en iPad med sin blender. Kan blenderen knuse en iPad på ett minutt så burde frukt og bær bli til rene barnematen på bare noen sekunder!! Her følger de på med flere tidsriktige saker. Til Halloween var det for eksempel et skjellett som fikk gjennomgå.Gjør det enkelt, få en god ide, lag et konsept og film det. Video er i farta. Enjoy!

Ingen kommentarer: