tirsdag 13. desember 2011

Nabokrangel utenfor sesong

Det er våren og sommeren som er høysesong for nabokrangling skriver Aftenposten, men jeg tror at jula er en vel så fin sesong for litt nabokrangling. Tenk bare på det enorme utvalget som finnes av julepynt! Naboen liker blinkende reinsdyr og dansende nisser, mens du fortrekker et godt og gammaldags julenek. Det kan ikke bli annet enn konflikt, det.  Når naboen i tillegg bestemmer seg for å plassere et gigantisk ståljuletre midt i tomtegrensa, kan det jo gå en kule varmt for selv den beste.

Nå er det jo ikke hverdagslig at julebelysning blir storpolitikk, men det har det altså blitt mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Ut fra bildet å dømme, så kunne kanskje Sør-Korea gjort seg noe mer flid med selve pynten – krana i midten for eksempel hadde jo ikke trengt å være gul. Den kunne vært svart, så hadde den gått litt mer i ett med nattehimmelen. Dette hadde mest sannsynelig ikke bedret nevneverdig på forholdet mellom Sør og Nord, men det hadde blitt penere å se på.

Nå vet jeg ikke helt hvordan regelverket er i Korea, men la oss leke med tanken at de følger norske regler. Da vil jeg ikke anbefale Nord-Korea å forsøke seg på felling av treet, for da kan erstatningen bli veldig stor, står det skrevet i Aftenpostenartikkelen. Store trær må nemlig gjenskaffes – om ikke annet mulig, så fra utlandet og kjøres med trailer til dit de skal. I tillegg kommer bistand til planting og ettersyn av trærne. Et godt tips er rett og slett å ta en prat med naboen over gjerdet. Lar det seg ikke gjøre å bli enige, bør man rådføre seg med en advokat, slik at man er sikker på at man har forstått regelverket riktig…

Ingen kommentarer: