mandag 26. januar 2009

Kommune satte krisepakka i hedgefond

(Utklipp fra avis i 2011)
For nøyaktig to år siden lanserte regjeringen ei krisepakke med tiltak mot finanskrisa. I dag kan bareHege.blogspot avsløre at ikke alt gikk helt etter planen.

Kommunenes budsjetter økte med 6,4 milliarder kroner 26. januar 2009. Pengene skulle blant annet gå til oppussing av skoler, sykehjem og vann i svømmebasseng. - Det er to år siden krisepakka ble lansert, men vi har fortsatt ikke sett en dråpe vann i vårt skolebasseng, sier rektor ved ungdomsskolen i kommunen. Vi heiste flagget 26. januar 2009, og trodde penger ville komme vår vei, men den gang ei, sier hun.

Apropos vei. Det skulle også investeres i bedre veier. Blant annet trodde man at flere veier skulle få midtdelere - men her har ingenting skjedd.

6.4 milliarder kan da ikke bare forsvinne?
bareHege.blogspot har vært i kontakt med en ordfører som ønsker å være anonym. - Vi har satt pengene vi fikk i krisepakka i hedgefond. Her har vi mulighet til stor avkastning og kan på sikt få til større utbygginger og mer oppussing, sier vedkommende. Samtidig har lønningene i kommunesektoren vært lave over lengre tid, og krisepakka var en glimrende sjanse til en real lønnsvekst for kommuneansatte, fortsetter personen.

Rørleggeren mista jobben
Derfor fikk aldri Rørleggerbedriften de jobbene den hadde tenkt seg, og rørleggeren mistet jobben kun kort tid etter 26. januar 2009. Heldigvis tok krisepakka høyde for dette, og bevilget blant annet 150 millioner til etablererstipend. - Rørleggeren, som ønsker å være anonym, sier: Det er ikke bare bare å starte egen rørleggerbedrift når markedet allerede er oversvømmet med rørleggere. Omskolering er heller ikke det enkleste i verden - jeg er rørlegger av hele mitt hjerte, og det skal mye mobilisering til for å gå over i et annet yrke.

Ingen kommentarer: