onsdag 23. juni 2010

Maradonametoden

Når det er fotballVM må selv jeg sette av litt tid til tv-titting. Favoritt: Argentina. Hvorfor: Maradona! (Ta en titt på disse bilden. Man kan jo ikke annet enn å bli glad i denne mannen!)

Næringslivet låner til stadighet ord og uttrykk fra idretten. Og når fotballVM er over, ser jeg for meg at noe nytt vil komme på moten, nemlig Maradonametoden. Dette er rett og slett en mye mer fysisk lederstil enn det vi tidligere har vært vant med. Den kan arte seg noe i likhet med dette:

Olsen varmer opp. Det er rett før avspark. Han har pakket pc-bagen og er klar for møtet, da han stoppes av en liten mann ikledd blank dress og med hockey-krøller i nakken. Olsen sendes avgårde med pannekos, en svett hånd på hvert kinn, to knyttede never lett dunkende i brystet, klaps på baken og ordene: Dette klarer du!

Olsen småløper for å rekke det han skal, da Hansen dukker opp lettere utmattet. Mannen i blank dress forstår raskt at det er snakk om et nederlag, og benytter situasjonen til å gi Hansen en stor bamseklem: Neste gang får du mer spilletid. Vi skal klare dette sammen!

...Eller kanskje ikke. Noen ting passer rett og slett best på fotballbanen. Og der er det til gjengjeld veldig fascinerende å se på. Heia Maradona!

Ingen kommentarer: